miércoles, 17 de febrero de 2016

Aliments naturals, no sempre sans i aconsellables



Massa vegades ens obstinem en la cerca d'aliments amb menys additius, i que immediatament cataloguem com a aliments naturals. Però cal ser conscient que no sempre els aliments naturals són sans i aconsellables.



Els aliments "naturals", un concepte de negoci? La tendència, de vegades obsessiva, de substituir els aliments processats per productes sense additius està en el punt de mira del negoci de la indústria alimentosa, per la qual cosa bon nombre d'aliments que s'exposen en els lineals del mercat destaquen en la seva etiqueta el terme "natural".

Què són els aliments naturals? Són aquells recentment collits, frescs, no modificats industrialment ni per cap tipus de procés químic o semblant, per tant, la majoria dels productes que podem veure l'etiquetatge dels quals els descriu com a "naturals", en realitat no ho són.

El terme "natural" el ganxo perfecte? Possiblement ho és per a molts consumidors que escullen un producte determinat que al seu entendre és més sa i menys industrial que altres ingredients, quan en realitat moltes vegades estem sent enganyats.

Denúncia de l'OCU. Ja l'Organització de Consumidors va denunciar la presència de molts aliments denominats "naturals" que, en realitat, no ho són, sinó que posseeixen additius varis i han estat modificats industrialment, per tant, la seva qualitat dista molt de la d'un aliment fresc com pot ser un peix o una fruita o verdura recentment collida.

Llegir l'etiqueta. Llavors, el primer que hem de saber és que un aliment natural és aquell que ho trobem i consumim tal com ho ofereix la naturalesa, i que, moltes etiquetes poden enganyar-nos descrivint a un producte com a "natural", per tant, millor llegir els ingredients i no quedar-nos solament amb la descripció o la llegenda de l'aliment quan anem al supermercat a comprar

No hay comentarios:

Publicar un comentario