lunes, 22 de febrero de 2016

Alternatives per augmentar el consum de calci en la nostra dieta


Tant si som vegetarians o simplement no massa addictes als productes làctics, ens convé tenir present que tenim a l'abast altres alternatives per sumar calci a la nostra dieta. El calci és de gran importància per al nostre organisme. Es tracta d'un nutrient que no només necessiten els nostres ossos i dents, sinó que a més, resulta clau per al sistema nerviós, cardíac i muscular, per tant, si no consumim làctics, tenim altres opcions perquè el calci no falti en la nostra taula.



Peixos blaus. Són els que més calci concentren, sent alguns dels exemplars amb major proporció, la sardina, sobretot en oli, el sorell, el bacallà o la tonyina.
Mariscs i crustacis. Destaquen pel seu contingut en calci el calamar, les cloïsses i escopinyes, el polp, les ostres i llagostins que superen els 100 mg de calci per cada 100 grams. A més, aquests aliments solen contenir vitamina D, un nutrient que afavoreix l'absorció del calci i per això, amb la seva ingesta garantim un millor aprofitament del mineral en el nostre cos.
Fruita seca i llavors. Aquesta opció també resulta apropiada per a vegans i poden ajudar-nos a sumar calci en quantitats apreciables si consumim cada dia una mica més de 50 grams de fruita seca o llavors.
Entre els exemplars que major proporció de calci concentren es troben la llavor de rosella i sèsam, les pipes de gira-sol, les ametlles, les avellanes, la figa seca i els tomàquets deshidratats.
Per descomptat, tots els derivats d'aquests ingredients també són bones fonts de calci no làctics.
Llegums. No només constitueixen una bona font de fibra, de proteïnes vegetals i de vitamines del complex B, sinó que a més, són una forma més de sumar calci a l'alimentació.
Amb llegums com la soia, podem incorporar fins a 200 mg de calci si consumim 100 grams de la mateixa. També destaquen pel seu contingut en aquest mineral les mongetes, cigrons i, en menor mesura, les faves, llenties i pèsols.
. No són les alternatives més concentrades en calci, però algunes verdures poden ajudar-nos a cobrir les necessitats d'aquest mineral. Les opcions amb més calci són les cols, el bròquil o les cols de Brussel·les. També són bones fonts de calci l'espinac, els grelos, el ruibarbre i la bleda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario