lunes, 11 de abril de 2016

Decàleg del bon pa


El pa el nostre de cada dia és sinònim de prosperitat i ventura. Preservis l'excel·lència del pa beneït. Manca d'elements perjudicials per a la salut.

Substituir el pa per altres components en la dieta diària és un error. El pa és l'estel de la dieta mediterrània. Conservi's el seu caràcter d'aliment natural a força de farina, sal, llevat i aigua potable.

Ajuda a satisfer les necessitats energètiques, proteiques i minerals. Faci's del consum de pa un sa costum. Els hidrats de carboni que aporta contribueixen a equilibrar els percentatges de proteïnes, grassa i glúcids que necessitem diàriament.

El pa no engreixa. No hi ha aliments que engreixin o aprimin, el secret està en l'excés. Un gram de pa dóna lloc a 2,5 quilocalories; un gram de proteïna, a 4quilocalories; i un gram d'alcohol a 7 quilocalories.

Assembla per igual a l'aristocràcia i als més indigents. És l'aliment de més fàcil obtenció. No és comparable a cap altre per la seva relació qualitat-preu i segur proveïment. És l'aliment que consumeix diàriament més de la meitat de la població mundial.

S'adapta a qualsevol tipus d'aliment. Ajuda al fet que es produeixi la sensació se sacietat, contribuint a disminuir el consum abusiu que condueix a l'obesitat. Rico en fibra, abreuja eficaçment el trànsit dels residus alimentaris

Incomparable pel seu sabor, olor, consistència i aspecte relaxant. Disminueix el colesterol, convertint-se en una part important en la prevenció de malalties coronàries. Contribueix a disminuir la urea en la sang i aporta vitamina B1, enfortint el sistema nerviós, amb avantatge sobre qualsevol altre aliment.

Orienta la nutrició mitjançant la satisfacció del gust. El consum de pa no cansa. És imprescindible en qualsevol taula. Fa més apetitosos els aliments fisiològicament convenients i recomanables.

Signe d'autenticitat. Els companys comparteixen el pa. Distingeix a qui procedeix amb franquesa i lleialtat. Ser més bé que el pa s'aplica a les persones summament bondadoses.

En la mitologia era el déu dels pastors i dels ramats. Les melodies de PA eren considerades tan colpidores que en els poemes homèrics es diu que superaven la bellesa musical de les aus que anunciaven la primavera. Es deia d'ell que tenia el poder d'atorgar tot el que demanaven els homes. En els seus temples cremava el foc perpetu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario