miércoles, 27 de abril de 2016

Del formatge, es menja tot?


Com a aperitiu, com a postres, com un exquisit entrepà…  Sens dubte, el formatge és un exquisit producte. Però segur que més d'una vegada ens hem preguntat si també ens podem menjar l'escorça del formatge… Per costum, la gran majoria dels comensals la retira; però es menja o no es menja? Depèn de la seva composició. Ens anem a guiar per la Norma de Qualitat de Formatges, que explica que està permesa la utilització de diferents materials en elaboració de l'escorça del formatge i és aquí on hem de diferenciar quins són comestibles i quins no.

Escorça natural. La que podem menjar.
Són formatges les escorces dels quals se sotmeten a processos de rentat i raspallat i que se solen caracteritzar per tenir un sabor amarg i, en ocasions, un recobriment superficial de floridura o borrissol.
Alguns exemples d'escorces de formatges que es poden ingerir són: semi curats o semi tous, formatges d'escorces toves com el Brie o Camembert, formatges amb escorces pelusses com el Rocafort o Cabrales i finalment, formatges amb escorça dura com l'Emmental, Parmesà o Idiazàbal.

Escorça artificial. No s'ha de consumir.
Les escorces d'aquests formatges poden estar realitzades amb tot tipus de materials sintètics i ceres per protegir-los i controlar el seu procés de maduració. Són aquests tipus de formatges que a simple vista tenen una escorça amb "aspecte de plàstic".

No hay comentarios:

Publicar un comentario