En els animals, els científics, van avançant en coneixements sobre la seva intel·ligència descobrint facetes que ens porten a pensar si en realitat no ens estem menjant a veïns evolutius amb capacitats mentals sorprenents, amb el polp i la sèpia al capdavant.
Dels estudis realitzats es desprèn que el sistema nerviós d'aquests invertebrats els converteix en una de les criatures més "llestes" i fascinants del planeta. Són capaços d'usar eines, algunes famílies són capaces de mimetitzar-se amb l'entorn de forma absolutament al·lucinant, es constata que aprenen dels seus errors, són capaços de desenvolupar estratègies arribant a resoldre problemes complexos.
Posseeixen una destresa distribuïda amb la qual nosaltres no podem ni somiar: cada tentacle té "ment" pròpia, la qual cosa els converteix en els únics éssers del planeta enfront dels quals no podem presumir de polze oposable. Són aventurers i exploradors, capaços fins i tot de donar-li la volta al concepte "pesca submarina".
Són tan diferents de nosaltres que més d'un científic els ha qualificat de "intel·ligència alienígena". Tant, que són els únics invertebrats amb tractament especial en les lleis sobre experimentació animal del Regne Unit. Normal, també, si considerem que aquesta intel·ligència i la seva habilitat d'escórrer-se sencers per qualsevol foradet els ha portat a protagonitzar intents de fugida de tot tipus i saltar-se les proves dissenyades per a ells.
A la família dels cefalòpodes se la considera com “els primers éssers intel·ligents del planeta”.
També donen per a teories tan boges com que decoren les seves cases o que, fa desenes de milions d'anys, els seus avantpassats feien autoretrats… amb les vèrtebres de les seves víctimes. Aquí, cadascú que n’agafi el que vulgui…
No hay comentarios:
Publicar un comentario