martes, 26 de abril de 2016

Temporada gastronòmica

Valls tanca la temporada de calçots amb una producció rècord de gairebé 11 milions de cebes





L’ Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls no recorda la producció d’un volum tan gran d'unitats





La temporada de calçots es tanca enguany amb una producció rècord de gairebé 11 milions de cebes. La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls no recorda un volum tan gran d'unitats, si bé reconeix que era previsible donada l'extensió d'hectàrees destinades a aquest conreu, que cada any va a més. La satisfacció dels productors és relativa, malgrat haver estat una campanya molt productiva, aquest increment, en concret, d'un 10% de les etiquetes, no s'ha vist reflectit a nivell econòmic ja que el preu del calçot ha baixat. El pagès ha venut el calçot entre 1 i 2 cèntims per sota de la mitjana habitual dels últims anys, de 0,12 euros, la qual cosa ha deixat molt ajustat el seu marge de benefici.
Pagesos i restaurants ja donen per acabada l'època de calçotades iniciada al novembre. Si la capital de l'Alt Camp oficialitza el tret de sortida de la temporada arrencant el primer calçot, ara un grup de set restaurants i un forn de pa de la comarca han volgut encarregar-se de la cloenda, organitzant una jornada gastronòmica amb nom propi, Calçofest, i també moneda pròpia, els “calçotets”.
Tot i axó es continuen fen calçotades en molts llocs de Catalunya. Tan la data de començament de la temporada com la de la cloenda son oficioses i cada establiment ho comercialitza segons els seu propi interès i disponibilitat de producte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario