martes, 10 de mayo de 2016

DIETA BRONZEJADORA -Ara que arriba l’estiu-


Moltes persones comencen el procés de bronzejat en el mes de maig, quan els freds van desapareixent i la calor comença a donar els seus primers senyals. Tant pels qui volen començar a prendre sol com para els qui ja ho van fer, la ingesta d'aliments rics en carotens és el millor truc per elevar els nivells d'aquest pigment en l'organisme, i assegurar-se un bronzejat més segur i durador sense necessitat de tantes hores d'exposició als rajos solars.
Els aliments que contenen betacarotè són importants durant el procés de bronzejat, ja que compleixen diverses funcions:
-Posseeixen propietats protectores davant les radiacions solars.
-Són antioxidants, raó per la qual neutralitzen els radicals lliures causats pel sol.
-Potencien els efectes dels protectors solars i ajuden a evitar les cremades.
Malgrat les seves virtuts cal tenir precaució i no consumir-los de manera indiscriminada, ja que una dosi major que la suggerida pot donar-li a la pell, especialment a les blanques, un to ataronjat molt poc agradable.
 

Regla general. Cal tenir en compte que els aliments de colors groguencs, vermellosos o ataronjats tenen alta concentració de betacarotè. Els que contenen majors quantitats són la pastanaga, la remolatxa, la carabassa, la taronja, la mandarina, el préssec i el meló. També aporten betacarotè el pebrot i les verdures de fulles verdes com l'enciam, l'espinac, el julivert, la col i la bleda. El tomàquet, el blat de moro, el bròquil, el rovell d'ou i el kiwi contenen també alfa carotens, una substància que a més de col·laborar amb el bronzejat protegeix dels rajos solars nocius.
Al mercat s'ofereixen càpsules de betacarotè que, consumides amb regularitat, prometen atorgar-li a la pell un color del Carib. Aquests suplements han de ser subministrats amb molta cautela, ja que a les pells clares els produeixen un to vermellós que s'accentua a les mans, la cara i els peus.

DIETA BRONCEADORA SETMANAL
Es dona un plat principal como a orientatiu del dinar, que es pot també aplicar al sopar, fet combinacions entre els plats d’entrada de diferents dies.
Diàriament beure un bon got d'aigua natural en dejú.



Dilluns 
Esmorzar: Suc de taronges i una tassa de te o llet.
Entrada: Amanida de créixens (berros), pastanaga i ous durs.
Primer plat: Carn a la planxa. 
Postres: Préssecs o meló.



Dimarts
Esmorzar: Iogurt amb cereals al que se li afegirà una cullerada petita de mel.
Entrada: Arròs amb pebrots i tomàquet.
Primer plat: Bistec de carn amb puré de pastanagues o truita de carabasses.
Postres: Gelat de fruites o kiwis.



Dimecres
Esmorzar: Suc de kiwis i una tassa de te o llet.
Entrada: Pudin de pastanaga i espinac.
Primer plat: Peix a la planxa amb amanida d'enciam.
Postres: Una taronja o un kiwi.



Dijous 
Esmorzar: Suc de pastanagues i una tassa de té amb llet.
Entrada: Amanida mixta.
Primer plat: Fideus amb salsa de tomàquets.
Postres: Iogurt amb fruites o formatge amb dolç de codony.



Divendres
Esmorzar: Iogurt al que se li col·locarà una cullerada petita de germen de blat.
Entrada: Amanida de pastanaga ratllada.
Primer plat: Pollastre a la planxa amb pebrots vermells rostits i patates i pastanagues gratinades.
Postres: Amanida de fruites.


 
Dissabte 
Esmorzar Suc de taronges i kiwis.
Entrada: Arròs amb pastanagues i trossets de tomàquet cru.
Primer plat: Pollastre amb pebrots cuits.
Postres: Fruites del bosc o cireres, soles o amb crema.



Diumenge
Esmorzar: Suc de pastanagues i una tassa de té.
Entrada: Amanida mixta amb patates, pastanagues, pebrots i tomàquet.
Primer plat: Peix al forn o fregit amb oli d'oliva. Una altra opció és pudin d'espinac o bleda.
Postres: Taronges o pomes.
Zona de los archivos adjuntos


No hay comentarios:

Publicar un comentario