miércoles, 25 de mayo de 2016

Truc de cuina

Com desfer els grumolls de la beixamel i com evitar que s’hi facin

Saber com llevar els grumolls de la beixamel i com evitar que es formin resulta molt útil quan vols fer menjar casolà.
Per a fer una beixamel, normalment barregem farina i mantega i després de disoldre-la i torrar-la una estona, comencem a afegir llet per fer la nostra salsa. El problema ve quan es formen grumolls.

Evitar que es formin
És el primer a tenir en compte i per a això és important barrejar bé la mantega i la farina, formant una pasta o roux. El problema és que una vegada torrat aquest roux, solem afegir massa llet i la diferència de temperatures i densitats fa que es formin aquests grumolls difícils de desfer i integrar en la crema beixamel.
El millor és anar afegint la llet molt a poc a poc, deixant que la farina absorbeixi la llet abans d'afegir més llet a la mescla. Fent-ho a poc a poc, és molt fàcil fer la beixamel sense que quedi un sol grumoll.

Què fer si es formen?
Amb una batedora podem resoldre aquest problema en dos minuts. Cal bolcar el contingut de la paella -llet i grumolls- en el got batidor. Afegim una mica més de llet i ho triturem un parell de minuts.
Després retornem la crema -amb una textura ja més espessa- a la paella i seguim cuinant la beixamel, afegint-hi la llet a poc a poc i deixant que la beixamel espesseixi fins al punt desitjat: més lleugera per a salses de moussaka o canalons i més espessa per a fer croquetes i altres receptes similars.
Zona de los archivos adjuntos

No hay comentarios:

Publicar un comentario