miércoles, 4 de mayo de 2016

Pica entre hores, si vols cuidar la línia


La condició és fer-ho amb refrigeris saludables

Això ho sabem de memòria, perquè tots els nutricionistes ens matxuquen amb la mateixa consigna: per conservar el pes cal menjar diverses vegades al dia. Però no tot val, han de ser ingestes moderades i de productes saludables. D'aquesta manera ajudem a accelerar el metabolisme (traduït: ajudant a ‘cremar’ greix més ràpid) i, el més important, no arribem amb excés de gana als menjars principals. És per això que el que coneixem com ‘picar entre hores’, no només és que sigui recomanable sinó imprescindible si volem cuidar la línia.

El 10% del valor calòric de la nostra dieta ha de cobrir-se amb les ingestes de mig matí i mitja tarda’. Quantes vegades hem calmat el gana entre hores tirant mà del primer que teníem a l'abast, molt més calòric del desitjable! Convé a la nostra línia actuar amb previsió i intentar tenir sempre a prop refrigeris (entrepans petits) saludables.
- Sucs de fruita i/o verdura. Són una opció molt saludable com a refrigeri. S'aconsella prendre'ls durant la primera meitat del dia perquè, en tractar-se d'aliments crus, hem de tenir en compte que el sistema digestiu es va alentint a la tarda. Cal procurar que siguin 100% naturals i casolans. Els sucs industrials solen contenir sucres o llets de soia per endolcir. Si vols un major poder saciant, pren la fruita sencera en lloc d'en suc.
- Iogurts descremats. Sempre són una alternativa molt saludable a l'hora de picar alguna cosa a mitjan matí o a mitja tarda. El mercat ens ofereix un ampli ventall de possibilitats: naturals edulcorats, de sabors, sense lactosa, de soia, etc.
- Torrades finies integrals. Solen venir en paquets individuals i resulten més lleugeres, per la qual cosa podem menjar més unitats (l'equivalent a dues llesques de pa torrat normals) i ‘enganyar així’ a l'ull i a l'estómac.
- Galetes d'arròs. Tenen l'avantatge de ser lleugeres i tenir poques calories en relació al seu volum. Dues unitats seria la ració aconsellada. Podrem formar un entrepà amb elles i prendre-les, per exemple, amb una rodanxa prima de formatge fresc 0%.
- Petit entrepà de pa integral. El pa integral té pràcticament les mateixes calories que l'ordinari, però compta amb un poder saciant major. Podem prendre-ho, per exemple, amb menjar fred de gall dindi, pernil dolç, pernil serrà, tonyina al natural o amb enciam i tomàquet.
- Fruita seca. Els seus greixos insaturats són beneficioses per a la salut (les nous, per exemple, són especialment recomanables per a la salut cardiovascular). Però tot el que sigui consumir més enllà d'un sarpat petit les calories es disparen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario