lunes, 9 de noviembre de 2015

Aliments que hem d'evitar si patim sovint de mal de cap





Si patim de migranyes freqüents o de maldecaps intensos, és necessari saber que l'origen de cada episodi agut pot trobar-se en la nostra dieta, per això, cal prendre nota dels aliments que hem d'evitar per reduir la generació d'aquests mals.




Mal de cap i dieta
Des de fa temps se sap que els qui pateixen migranyes o maldecaps freqüents solen associar el seu desenvolupament amb la ingesta de determinats aliments, però fa poc temps enrere es va saber que una de les substàncies involucrades en aquest vincle és la histamina.
En un estudi presentat l'any 2013 al Congrés Internacional de Neurologia es va observar que prop del 90% de les persones que sofreixen migranyes tenen dèficit d'un enzim anomenat DiAminoOxidasa (DAO), que impedeix que s'elimini convenientment la histamina del cos, per tant, la seva acumulació provoca els tan temuts episodis de migranya. De fet, la suplementació amb aquest enzim i l'eliminació d'aliments que posseeixen histamines de la seva dieta va disminuir considerablement el desenvolupament d'episodis aguts de migranya.
D'igual forma, una recerca realitzada per la Universitat de Turin, ha conclòs que no només el que mengem pot promoure el desenvolupament de migranya sinó també, maldecaps de tipus tensional. 
Per tant, si no tenim migranya però sí dolors crònics o aguts freqüents de cap, la dieta pot ser la causa del mateix i per tant, cal conèixer quins aliments poden ser responsables del seu desenvolupament per reduir la seva ingesta en la nostra alimentació habitual.

Aliments a evitar
A més de tot l’explica’t, un estudi publicat en Clinical Journal of Pain ha demostrat que moltes persones són hipersensibles a altres substàncies tals com a nitrats, nitrits, espartem, glutamat monosòdic, alcohol, cafeïna i uns altres que també poden donar lloc a amines després de ser metabolitzats i per això, provoquen la seva acumulació en el nostre cos.
Alguns aliments a evitar en els nostres plats si sofrim maldecaps freqüents són:
• Formatges: tenen alt contingut en tiramina, sobretot, els formatges més durs, per això, la seva ingesta pot associar-se a l'origen d'episodis de migranya o també, al desenvolupament de maldecaps.
• Xocolata: és un altre dels aliments més associats a l'origen de maldecaps, segons s'ha mostrat en una recerca publicada en la revista científica Headache.
• Vi i cervesa: encara que molts són sensibles a totes les begudes alcohòliques, el vi negre, la cervesa i en menor mesurada el vi blanc s'han associat a l'origen dels maldecaps en persones que sofreixen migranyes, per això, aquests són els principals aliments a reduir o evitar en la dieta habitual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario