Els llegums constitueixen una font alimentària de primer ordre, pel seu valor com a aliment sostenible que contribueix a la nutrició i a la seguretat alimentària del planeta i, també, per la seva importància en el marc d'una dieta saludable, sent un aliment que ajuda a combatre el sobrepès i l'obesitat, malalties com la diabetis, les malalties coronàries o el càncer, per ser una font essencial de proteïnes i aminoàcids d'origen vegetal… Són moltes les raons que han portat a declarar l'any 2016 com l'Any dels Llegums.
Els nutricionistes recomanen el consum de llegums dues o tres vegades per setmana, no obstant això, la seva ingesta al nostre país és bastant reduïda, sent la mitjana de dues o tres vegades al mes. Atès que ara ens trobem en l'època dels plats de cullera càlids i reconfortants, és el moment ideal per encoratjar a la població perquè consumeixi llegums i gaudeixi de tot el que ofereixen quant a versatilitat culinària, sabor…
Foto: Plat de Cigrons amb cap i pota, elaborat per LA VILA del ROCXI (Castelldefels)
No hay comentarios:
Publicar un comentario