lunes, 14 de diciembre de 2015

2016 l’Any Internacional dels Llegums

L'any passat, l'Assemblea General de les Nacions Unides va acordar que l'any que anem a començar d’aquí a tres setmanes sigui l'Any Internacional dels Llegums. Què es pretén amb aquesta iniciativa? Aconseguir diverses metes: incrementar el consum de llegums entre la població mundial i, d'aquesta manera, fomentar i augmentar el seu cultiu com una de les eines per garantir la seguretat alimentària de la població de la Terra.
Els llegums constitueixen una font alimentària de primer ordre, pel seu valor com a aliment sostenible que contribueix a la nutrició i a la seguretat alimentària del planeta i, també, per la seva importància en el marc d'una dieta saludable, sent un aliment que ajuda a combatre el sobrepès i l'obesitat, malalties com la diabetis, les malalties coronàries o el càncer, per ser una font essencial de proteïnes i aminoàcids d'origen vegetal…  Són moltes les raons que han portat a declarar l'any 2016 com l'Any dels Llegums.
Els nutricionistes recomanen el consum de llegums dues o tres vegades per setmana, no obstant això, la seva ingesta al nostre país és bastant reduïda, sent la mitjana de dues o tres vegades al mes. Atès que ara ens trobem en l'època dels plats de cullera càlids i reconfortants, és el moment ideal per encoratjar a la població perquè consumeixi llegums i gaudeixi de tot el que ofereixen quant a versatilitat culinària, sabor…

Foto: Plat de Cigrons amb cap i pota, elaborat per LA VILA del ROCXI (Castelldefels)

No hay comentarios:

Publicar un comentario