jueves, 17 de diciembre de 2015

El vi espumós és beneficiós per a la salut


El vi escumós, com el xampany, pot tenir certs beneficis que interessa conèixer. Els més importants, relacionats amb la salut, segons confirmen científics i investigadors de la Universitat de Reading, Regne Unit, després de conclusions que s'extreuen d'experiments amb animals rosegadors.



Beneficiós per al cor
Que el vi és beneficiós per al cor és cosa que no té lloc a cap discussió. Doncs bé, ara al vi cal sumar-li l’espumós. I és que, elaborat a partir de raïms vermells, el vi espumós resultaria igualment beneficiós per a la salut.
Els estudis duts a terme confirmen que conté gran quantitat de polifenols, compostos bio actius amb capacitat antioxidant que es troben, principalment, en els raïms vermells, però també en els blancs, encara que en menor quantitat. Se'ls atribueixen efectes beneficiosos enfront del desenvolupament de malalties cardiovasculars, ja que es redueix la pressió sanguínia.
S'ha arribat a la conclusió que beure un parell de copes de espumós al dia seria beneficiós per a les parets dels conductes sanguinis, la qual cosa ens porta a suggerir que aquesta beguda té el potencial d'evitar atacs al cor i malalties cardiovasculars, segons l'opinió del doctor Spencer, investigador i científic per la Universitat de Reading.

Millora l'aspecte de la pell
Moltes vegades comentem que usar un tònic netejador ha de formar part de la rutina diària de la cura de la nostra pell. Però resulta que per això, a més dels productes tradicionals, podem utilitzar un vi espumós. Només necessitem aplicar-ho amb un cotó a la cara, coll i escot i... neteja de cutis realitzada!
El vi espumós desintoxica la pell amb antioxidants i àcid tartàric, contribuint a equilibrar el to de la pell. Per els qui tenen una pell grassa, les propietats antibacterianes del vi espumós ajuden a fer-la més sana i saludable, segons la doctora M. Peredo, MD de Smithtown, N.I.

Conté menys calories que altres begudes alcohòliques
Ja sabem que les begudes alcohòliques tenen un alt contingut calòric que no aporta cap nutrient al nostre organisme. Les calories que ens fiquem en el cos quan ens prenem una copa de vi, cervesa o qualsevol licor estan buides. Si ens passem amb la seva ingesta, una de les conseqüències més directes és l'acumulació de quilos i l'augment de pes.
Un altre dels beneficis del vi espumós és el seu baix contingut calòric. Una copa de Brut conté menys de 12 grams de sucre residual per litre, és a dir, entre 80 i 100 calories, mentre que una gerra de cervesa o un combinat de rom, per citar algun exemple, contenen 150 i 175 calories, respectiva i aproximadament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario