viernes, 18 de diciembre de 2015

Com fer pasta de torró

Una de les delícies nadalenques és la pasta de torró de Xixona. Es converteix, a la cuina, en un ingredient exquisit per utilitzar-lo en l'elaboració de moltes receptes, no necessàriament dolces. La pasta de torró la podem comprar ja elaborada, però com la seva preparació no és gens complicada i no anem a emprar molt més de cinc minuts, gairebé la fem a casa amb el nostre torró preferit. Tinguem present que a millor qualitat del torró emprat millor qualitat en el resultat.

No necessitem més ingredient per obtenir la pasta que el propi torró. Per obtenir una major densitat ens podem ajudar afegint-hi, al preparar-la una mica d'oli de sabor neutre, com l'oli de girasol. Així doncs anem a tenir a punt mitja lliura de bon torró de Xixona i, opcionalment, un culet de got d'oli de girasol, uns 15 – 20 grams.

Aquesta pasta, la podem fer també amb torró que no sigui de Xixona, com per exemple de crema, de xocolata... i si una temps abans el posem en un motlle i el guardem un temps al congelador  tindrem un exquisit gelat.

Com ho fem
Esmicolem el torró amb les mans, procurant que quedi en trossos més aviat petits, que posarem en el got d'una trituradora, que no cal que sigui de màxima potència.
Ho triturem fins a reduir a pols el torró esmollat. Podem emulsionar-ho afegint a poc a poc l'oli de girasol, en la mesura que vulguem que la pasta sigui més o menys densa.
Posem la pasta de torró en un pot, ben tancat i ho guardem a la nevera, para quan vulguem emprar-ho en algun guisat o simplement gaudir-ho en el desdejuni untant una llesca de pa torrat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario