domingo, 18 de octubre de 2015

Alguns vins negres nord-americans contenen un cert nivell d'arsènic

Un nou estudi, publicat en la revista científica Journal  of  Environmental  Health, destaca el nivell d'arsènic que contenen la majoria dels vins negres nord-americans, especialment els produïts a Washington, la mitjana dels quals és de 0’028 ppm (parts per milió) per litre de vi. Cal tenir en compte que en el cas de l'aigua, el màxim permès per l'Agència de Protecció Ambiental és de 0.010 ppm per litre. Atès que la regla s'aplica a l'aigua potable, les companyies de vi demandades argumenten que no seria exacte o responsable aplicar la normativa estàndard de l'aigua al vi, principalment perquè es consumeix més aigua que vi.
A la vista dels resultats, es pot deduir que la majoria dels vins negres nord-americans tenen un sensible nivell d'arsènic, gairebé el triple que l'aigua potable; no obstant això, un altre estudi que tracta sobre l'exposició dietètica total a l'arsènic a través de diferents begudes i aliments, conclou que els riscos per a la salut derivats del consum d'aliments i begudes que continguin aquest element tòxic depèn de la suma total de la ingesta de tots els aliments que ho contenen, com per exemple les barretes de cereals o l'arròs. Si s'abusa del vi i se suma al consum d'arròs, suc de poma, mariscs… la suma total d'arsènic ha de tenir-se en compte (si aquesta suma per consum és freqüent) en constituir un risc potencial per a la salut.
Algunes associacions de consumidors i altres organitzacions, consideren que la mateixa regla s'hauria d'aplicar a totes les begudes, no importa el tipus de líquid o aliment que sigui sempre que contingui aquest element tòxic
En molts casos l'arsènic arriba de forma natural a la cadena alimentària, a través dels agents mediambientals com pot ser la pluja o el vent que erosionen les roques que contenen aquest metal·loide tòxic i que acaba accedint a l'aigua i a la terra, per la qual cosa es podria dir que és irremeiable la seva presència en

No hay comentarios:

Publicar un comentario