miércoles, 21 de octubre de 2015

Fira gastronòmica MERCAT DE MERCATS

 Aquest cap de setmana, a l'Avinguda de la Catedral, a Barcelona
Aquest divendres, 23 d'octubre, podrem gaudir d'una nova edició, la sisena, de Mercat de Mercats, una autèntica festa del producte en particular i de la gastronomia de Barcelona en tota la seva amplitud, amb la presència dels botiguers dels mercats tradicionals de la capital de Catalunya.
Es tracta d'una festa gastronòmica pensada com un pla comercial per a la projecció social dels mercats, enfront dels supermercats i hipermercats que ha anat captant molts dels tradicionals clients dels comerços de barri.
La gran varietat de productes artesans i de proximitat, així com el tracte personal que trobem al mercat de tota la vida rarament es podrà trobar en una gran superfície 
L'avinguda de la Catedral de Barcelona tornarà a ser l'espai que acollirà el ‘Mercat de Mercats’, els dies 23, 24 i 25 d'octubre de 2015. En aquest escenari es reuniran els comerciants dels mercats tradicionals, productors alimentaris i vitivinícoles de Catalunya i restauradors, per a proveir als assistents d'una molt àmplia oferta de productes que es podran degustar i comprar. 
Seran 23 comerciants els que hi seran en representació de la xarxa de mercats barcelonins i cadascun enaltirà un producte protagonista que a més acompanyaran amb receptes per donar idees de consum als seus clients. Una desena de comerciants botiguers dels mercats seran alhora protagonistes de la secció ‘Artistes de Mercat’, en la qual oferiran xerrades on posaran en valor els productes que millor coneixen dins de la seva oferta.

PROGRAMA GASTRONÒMIC
Divendres, 23 d'octubre
17:00-17:30 h. Festa en el plat: pebrots picants i guindillas. Eduard Soley – Mercat de la Boquería. 
18:00-18:30h. Els secrets de la carn picada. David Barroso – Mercat de Santa Caterina. 

Dissabte, 24 d'octubre
11:30-12:00 h. Xarcuteries Bosch: 150 anys elaborant productes del segle XXI. Xavier Bou – Mercat del Clot
12:30-13:00 h. Cuina saludable pels celíacs. Àgata Albero Coordinadora de l'Espai Cuina’m – Mercat Vall d’Hebró.
17:00-17:30 h. Sabors de tardor: carabasses, bolets i castanyes. Ángeles Fisas Ollé – Mercat de la Concepció.
18:00-18:30 h. Jugant amb els ous. Josep Ribas – Mercat de Sant Gervasi. 

Domingo, 25 d'octubre
11:30-12:00 h. Històries de mercat. Jerónimo Magrans – Mercat de la Abacería.
12:30-13:00 h. Gaudir de l'autèntic bacallà. Marina Navarro – Mercat de Santa Caterina.
13:30-14:00 h. Aus selecte: pintada de camp, ànec mut, gall del Penedès, capó, pularda i gall dindi. Avinova Mercè Capdevila – Mercat de la Concepció. 
14:30-15:00 h. Com desossar un pernil. Carlos Espai Gastronòmic – Mercat de Galvany.

Gastronomia i Tast
En aquesta festa gastronòmica tornaran a tenir lloc les aules ‘Gastronomia’ i ‘Tast’, on es podrà gaudir de les sessions de cuina impartides per xefs de reconeguts restaurants, i de les tapes que oferiran alguns d'ells.

Divendres, 23 d'octubre
13:30-14:00 h. El pollastre i la pularda. Plats de festa. Oriol Rovira – Restaurant Els Casals (Sagàs)
14:00-14:30 h. La patata. La “causa de Lima”. Alonso Ferraro – Restaurant Tanta (Barcelona)
16:30-17:00 h. Jugant amb els bolets. Nandu Jubany – Restaurant Ca Jubany (Caldetenes)
17:00-17:30 h. La vedella. Salses i divertiments clàssics. Edu Losilla – Restaurant Ca misèries (Barcelona)
17.30-18.00 h. Arròs. Quin és millor? I la paella de Barcelona en directe…  Oscar Manresa – Restaurant Casa Guinart (Barcelona)
18:00-18:30 h. La pasta. Pasta sense pasta: manipulacions avantguardistes. Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas – Restaurant Gaudir (Barcelona)
18:30-19:00 h. La vaca. Els corts i la graella a Argentina. Adrià Gerardi – Restaurant 9 Reines (Barcelona)
19:00-19:30 h. Fruites tropicals. Combinacions exòtiques. Rafa Peña – Restaurant Gresca (Barcelona)

Dissabte, 24 d'octubre
11:30-12:00 h. El marisc. Coccions i trucs. Marc Gascons – Restaurant Els Tinars (Llagostera)
12:00-12:30 h. Bages, gastronomia amb història. Ricard Vilalta, propietari de Bagesterradevins – Agència Catalana de Turisme
12:30-13:00 h. La pasta de “diumenge”. Carles Gaig – Restaurant Gaig (Barcelona) 
13.00-13.30 h. El bacallà. Receptes clàssiques. Xavi Franc – Restaurant Saüc (Barcelona)
13:30-14:00 h. El sashimi. Una visió eclèctica. Ever Cubilla – Restaurant Espai Kru (Barcelona)
16:30-17:00 h. Cafè en l'hostaleria i el fenomen barista. Xavier Batalla membre del Fórum Cultural del Cafè i formador – Grup Cafès Batalla (Lleida)
17:00-17:30 h. El caramel. Treballs artístics. Mey Hofmann – Escola d'Hostaleria Hofmann (Barcelona)
17.30-18.00 h. La xocolata i els perfums del mediterrani. Quim Murià, mestre xocolater de la pastisseria Murià – Diputació de Barcelona (Terrassa)
18:00-18:30 h. Perú, país convidat. La cuina de “La Colla de la Llet de Tigre”
18:30-19:00 h. El cacau. Xocolates amb sorpresa. Oriol Balaguer – Pastisseria Oriol Balaguer (Barcelona)
19:00-19:30 h. L'ou. Receptes per sorprendre. Restaurant Els Cols (Olot)
19.30 – 20.00 h. L'arròs. Combinacions amb enginy. Ana Merino – Restaurant Munti Bar (Barcelona)

Domingo, 25 d'octubre
11:30-12:00 h. Girona Excel·lent – Territori d'Estels. Quim Casellas – Restaurant Casamar (Llafranc)
12:00-12:30 h. Cervesa Estavella Damm. Carlos Cervantes – Expert cerveser Estel Damm
12:30-13:00 h. El porc. Els secrets de la “cochinita pibil” mexicana. Paco Méndez – Restaurant Nen Vell (Barcelona)
13.00-13.30 h. El peix blau. Aprofitaments sorprenents. Victor Ruiz – Restaurant BistrEau (Barcelona)
13.30-14.30 h. Europa – Amèrica: Diàlegs de cuines d'anada i volta. Des del Perú. “La colla de la llet de tigre” Gastón Acurio (Perú) & Jorge Muñoz (Barcelona)
17:00-17:30 h. Gelats. Fer-los a casa. Massimo Pignata – Gelateria delícies (Barcelona)
17.30-18.00 h. El cafè. Un ingredient sorprenent. Jordi Herrera – Restaurant Manairó (Barcelona)
18:00-18:30 h. Perú, país convidat. La cuina de “La Colla de la Llet de Tigre” 
18:30-19:00 h. Els cítrics. Ceviches peruans. Jorge Muñoz – Restaurant Paktia (Barcelona)
19:00-19:30 h. El peix cru. Ceviche a la catalana. Raül Balam – Restaurant Moments (Barcelona)

Tapes
Que es podran degustar en aquesta edició de Mercat de Mercats, i que s'oferiran al preu de 4 euros cadascuna, encara que es pot optar per un tiquet de quatre tapes al preu de 14 euros. A més de les tapes es podran prendre begudes com a cervesa, va venir, cava, vermut i refrescs.
- Canaló Exprés Canalons i croquetes
- Oaxaca Tac de carnitas amb salsa al molcajete 
- Verat Canalla Bacallà amb espinacs i mussolina suau d’all 
- Ca la Nuri  Arròs  amb  botifarra  esparracada i  ceps 
- Restaurant  Gaig  Macarrons del Cardenal 
- El Filet Rus Hamburguesa “Filet Rus”  amb  formatge de pastor,  tòfona i compota de  tomàquet 
- Tapes 24 Camp Nou  Ous  estrellats  amb  pernil  ibèric de  gla Maldonado 
- Tanta  Pa amb  xixarros
- Fonda Espanya  Fideuà de calamar en la  seva negra, papada  ibèrica,  ceps i  allioli de  poma 
- Butikfarra  Botifarra de  porc  Duroc  amb  cervesa,  bolets de temporada i  oli de  tòfona 
- Manairó  Verat  marinat  amb  congre  à la  meunière 
- Casa de Tapes  Cañota  Mollete de tinta de calamar  amb pop  fregit,  allioli  lleuger i salsa  picant 
- Homenatge  Consomé  Joselito  amb tapa de  pa sard, sardina fumada i  vel de  cansalada 
- Petit Comitè  Ou a  baixa temperatura  amb  verdures de l’ hort i  sorra de  sobrassada 

Com haureu pogut comprovar, la cuina peruana té una important 
representació en aquesta fira gastronòmica, i és que és el país convidat en aquesta edició.



No hay comentarios:

Publicar un comentario