jueves, 1 de octubre de 2015

Utensili per a desgranar fàcilment les magranes

A la sarsuela ‘La verbena de la Paloma’, el personatge don Hilarión, cantava allò de ‘Las ciencias adelantan que es una barbaridad’. A vegades, no cal enfilar-se damunt de grans temes científics per tal de facilitar una mica més la feina a la gent.
Desgranar una magrana gairebé sempre es converteix en un enfarfec, entre altres coses perquè poden saltar els grans per tots els fogons i omplir-se de suc, que a més, si arriba a tacar la roba, és gairebé impossible de llevar. Per evitar-ho hi ha un sistema que us ensenyem aquí, i a més us mostrem un utensili per desgranar magranes que us pot resultar molt pràctic.
Hi ha diversos sistemes per retirar i separar els grans d'aquesta fruita de la seva pell, però aquest  està sent un dels més utilitzats. Estant damunt de la temporada de la magrana, pot ser interessant conèixer un nou utensili per desgranar-la i que a més resulta econòmic. És el que fabrica Metaltex i que es pot comprar per menys de 7 euros.
El seu ús és molt senzill, i a més és bastant ràpid. La fruita s'ha de tallar per la meitat, s'ha de col·locar amb els grans cap avall en la reixeta, aquesta està col·locada sobre un recipient que els recollirà així que s'hagin desprès de la pell.
Per aconseguir això simplement és necessari copejar la part superior de la magrana amb una cullera o un altre utensili de cuina similar que permeti donar cops secs a la fruita. Amb aquests cops els grans se separen de la membrana i de la pell de la magrana, i com us comentàvem, cauen al bol, per la qual cosa no s'escampen pels fogons ni esquitxa el seu suc.
Està fabricat en material plàstic resistent als cops, és de fàcil neteja, tant a mà com en el rentavaixella i té unes mesures de 18 x 15’5 x 5 centímetres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario