lunes, 5 de octubre de 2015

El món li dedica a l'ou un dia a l'any





Es considera que l'ou és una solució socialment responsable 
que ha de formar part de l'estratègia per alimentar a la població 
davant un panorama de recursos limitats.




I aquest dia és 9 d'octubre. La celebració té com a objectiu enaltir les propietats i beneficis que ofereix l'ou en una dieta sana i equilibrada, la seva versatilitat en la cuina i el seu potencial per contribuir a alimentar a la creixent població mundial en les properes dècades.
El Dia Mundial de l'Ou se celebra cada any el segon divendres del mes d'octubre. L'acord va ser pres per la Comissió Internacional de l'Ou (Egg Commision) durant la segona Conferència Internacional de l'Ou celebrada l'any 1964, encara que no es va començar a celebrar fins a l'any 1966.
La Egg Commision explica que l'ou és un dels aliments més versàtils que existeixen i tenen el potencial de poder alimentar a tothom, exercint un paper molt important en l'alimentació de la població, sigui en països desenvolupats o en països en vies de desenvolupament.
Els ous són descrits pels nutricionistes com una píndola amb una gran quantitat de vitamines i minerals que brinda la naturalesa, elements que són essencials en una dieta saludable. La Egg Commision explica que es parla molt sobre com poder alimentar a la població en les properes dècades, recordem que es calcula que l'any 2050 el nostre planeta aconseguirà els 9.000 milions d'habitants. 
L'ou es presenta com un d'aquests aliments que ajudaran a garantir la seguretat alimentària, segons les recerques realitzades, la seva petjada de carboni és molt més reduïda que la resultant de la producció d'aliments com la carn de boví o la carn de porc. Pel que fa a les emissions de gasos d'efecte hivernacle, es destaca que en les gallines ponedores les emissions són molt baixes a causa de l'eficiència alimentària.
Per tots els motius argumentats, es considera que l'ou és una solució socialment responsable que ha de formar part de l'estratègia per alimentar a la població davant un panorama de recursos limitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario