jueves, 14 de abril de 2016

No tots els aliments denominats ‘naturals’ són tan sans com pensem (2)

Alguns aliments industrials es descriuen com a "naturals" i la realitat és que no compleixen exactament amb la finalitat d'allunyar-nos dels additius i els processos industrials. Conseqüència: hi ha aliments veritablement naturals que no són tan sans com pensem.
La paradoxa està que un aliment natural no significa que sigui totalment sa, ric en bons nutrients o que ens ajudarà a cuidar la línia; ni sa ni natural són sinònim de poques calories
Alguns aliments en el seu estat natural nutricionalment deixen molt a desitjar, per exemple:
• Nata: és el greix natural que posseeix la llet. És, en conseqüència, un producte sense additius ni processament però concentra greixos saturats i calories a l'excés, per l'és recomanable la moderació amb el seu consum si volem cuidar la línia i estar en forma.
• Mel: encara que conté antioxidants, alguns minerals i és un aliment totalment natural, també és un concentrat de sucres o hidrats simples del que no podem abusar si busquem aconseguir una dieta equilibrada.
• Pell de pollastre: és part natural d'una carn fresca, però resulta un aliment carregat de colesterol, greixos saturats i calories que pugues no col·laborar amb una dieta saludable, sinó per contra, entorpir-la.
• Mantegues: poden ser totalment naturals, ja que és possible elaborar-les a casa a partir del greix de la llet recentment munyida, no obstant això, igual que la nata, són un concentrat de greixos i calories, per la qual cosa, no podem abusar d'elles si volem cuidar la línia i la salut.
• Sucs de fruites: si els espremem a casa, ens assegurem que posseeixin vitamines i minerals, però també, li restem tota la fibra que la fruita fresca té per oferir i malgrat ser naturals, aconseguim un producte ric en hidrats simples o sucres, per tant, consumir tota la fruita del dia en forma de suc no és el més recomanable si volem cuidar el que mengem.
Són tan sols alguns exemples que ens permeten veure que no sempre els aliments naturals són sans ni molt menys, aconsellables o aptes per menjar sense límit quan busquem estar en forma i amb salut.
No hem d'oblidar llegir la lletra petita de les etiquetes nutritives i tenir en compte que si ben un aliment natural no ha de tenir additius ni processament industrial, moltes vegades ho tenen o encara que són realment naturals, no tenen la qualitat nutritiva que estem buscant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario