miércoles, 23 de septiembre de 2015

Consells del cuiners a la cuina (3)

Pelar pebrots
Perquè l'enutjosa tasca de pelar pebrots per la escalivada sigui d'ara endavant cosa de bufar i fer ampolles, procedirem com segueix: Es rosteixen els pebrots al forn a 220 graus centígrads. En treure'ls ja cuits els introduïm en una bossa de plàstic tancada durant uns cinc minuts. Això produeix una condensació que ens permetrà desenganxar les pells dels pebrots molt fàcilment. Aquest procediment es pot aplicar també després de passar-los pel grill.

Olor de lleixiu
Si ha manipulat lleixiu i no se li'n va l'olor de les mans, fregui-les amb vinagre o suc de llimona i renti-les seguidament amb sabó. Però mai toqui aliments amb les mans amb olor a lleixiu, ho traspassaria als aliments i resultaria molt desagradable.

Salsa més lleugera
Ofegar en una olla de pressió ceba blanca i ceba vermella en quantitats similars, amb dues dents d'all sense pelar i afegint els pebrots choriceros, ànima de la biscaïna. Deixar bullir durant 20 minuts a foc moderat. Passar per un passa-purés, triturar en el turmix i tornar a bullir fins que prengui color. Amb aquest fons, tenim una biscaïna més suau, ideal per a bacallà, peus de porc i altres plats, als quals dóna un toc peculiar.

Conservar els ous durs
Es tracta d'un truc xinès. Es conserven durant un temps en perfectes condicions si quan els coem ho fem amb aigua molt salada. L'aigua penetra en l'ou per la closca i ens assegura una bona conservació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario