miércoles, 16 de septiembre de 2015

Un exquisit plat de Nachos, recepta de LA VILA



Els nachos són un plat típic tex-mex. Se serveix com a aperitiu i, amb més ingredients o en porció més gran, com a plat principal.

Foren inventats l'any 1943 per Ignacio "Nacho" Anaya. Anaya treballava com cambrer a un restaurant en Mèxic, just al costat de la frontera amb Texas. El restaurant estava a punt de tancar a la nit quan arribaren les dones d'uns oficials militars estatunidencs apostats a una base militar a prop. Al no estar-hi ja el cuiner, Ignacio va decidir fer un plat simple. Va fondre formatge pel damunt d’una truita de xips i hi va posar bitxos confitats. A les dones els van agradar molt, i quan van preguntar el nom del plat per què poguessin tornar a demanar-lo, Anaya l'anomenà l'especialitat del Nacho. Altres clients van començar a demanar  "nachos", i els nachos es varen convertir en un clàssic de la cuina tex-mex.
La gastronomia tex-mex és un tipus de cuina originari del sud-oest dels Estats Units que combina ingredients i plats de la gastronomia de Mèxic amb tècniques i ingredients estatunidencs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario