martes, 29 de septiembre de 2015

Saps com et pots aprimar menjant?

No és imprescindible deixar de menjar per no pujar de pes

Si algú et va dir que per aprimar-te has de deixar de menjar, no ho compris: per aprimar-se no és necessari deixar de menjar a cap moment. Fins i tot és possible aprimar-se menjant.
Aquest és un mite molt estès: Moltes persones segueixen creient que per baixar de pes han de passar gana, i això és un gran error. És més, la sensació de gana no més ens porta a menjar més en les següents ocasions en què ens asseiem a la taula, fins i tot la propensió a tenir pics d'insulina bruscs que ens porten al contrari: augmentar el nostre pes.
Heus aquí uns consells sobre com aprimar-se menjant:
• Cal conèixer i consumir els aliments adequats. Tractem de menjar aliments més frescos, que siguin rics en nutrients i molt baixos en greix. Consumim fruites fresques i verdures. Ajuda molt posar molt color en el nostre plat (això ho aconseguim amb fruites, verdures…)
• Menys sucs i més fruita. Sucs i batuts tendeixen a aportar més calories; el que és força recomanable és menjar fruites senceres, com per exemple una poma, una pera, un plàtan… Donen sensació de ple i a més aporten fibra.
• Cal consumir fibra. Per què? Senzillament, perquè la fibra dóna sensació de sacietat per molt més temps. Un exemple d'aquests aliments serien els llegums (llenties, cigrons, mongetes…).
• Ingerir aliments que continguin més aigua. Estudis nutricionals fets per especialistes endocrins han demostrat que el consum de fruites i verdures amb més aigua produeix un menor índex de massa corporal. A més, l'aigua ajudarà a sentir-se més ple. Les persones amb malalties que causen retenció de líquids han de consultar primer amb el seu metge.
• Incorporar greixos saludables a la nostra dieta. Científicament, s'ha demostrar que les grasses monoinsaturades també cremen grassa (sobretot ajuden a cremar greix en l'abdomen) i són cardiosaludables. Alguns aliments que contenen greixos saludables: l'alvocat, olives, oli d'oliva i llavors...

Foto: Amanida de canonges amb formatge de cabra (Restaurant LA VILA)


No hay comentarios:

Publicar un comentario