miércoles, 9 de septiembre de 2015

Una sola fàbrica produirà mig milió d'enciams al dia de forma automàtica, a Japó


Un informe publicat per la web www.xataka.com ens assegura que la tecnologia ha creat més llocs de treball dels quals ha destruït entre 1871 i 2011. Però la tecnologia avança a passes accelerades i cada nova opció ofereix més producció amb menys mà d'obra. Un exemple ho tenim a Japó, on una nova fàbrica que es construirà el proper any produirà 30.000 enciams en un sol dia a partir de 2017 i en cinc anys aconseguirà una producció de mig milió d'enciams al dia, gairebé sense intervenció humana. El cost de la fàbrica d'enciams serà de 16 milions de dòlars.

La fàbrica japonesa es dirà Spread Co. I quatre de les sis fases per al cultiu de tant enciam ja estan automatitzades i no precisen intervenció humana, tan sol la plantació de les corresponents llavors, que es realitzarà de forma automàtica, i solament la germinació de les mateixes necessita la intervenció de mà d'obra, doncs s'ha previst, de moment, sota control visual, si bé s'ha previst, amb el temps, el seu control mitjançant reconeixement d'imatges.
Una vegada germinada l'enciam, tant el transplantament, cura, recollida i empaquetat són completament realitzats per sistemes i robots, que deixen el producte en perfecte estat i llest per ser distribuït a les tendes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario