lunes, 14 de septiembre de 2015

El govern japonès vol ous amb el rovell blanc


Foto: Els japonesos ens volen canviar els ous

Les preguntes són vàries: Es pot aconseguir? I com serien les truites? Sortirien blanquinoses i els ous fregits completament blancs, sense el tradicional rovell tan característic i atractiu en el qual mullar el pa o les patates fregides?
Però la pregunta del milió és per què el govern japonès pretén alguna cosa així?





Per què les gemmes són grogues? Els ous de pagès tenen els rovells més grocs, degut al fet que les gallines en llibertat que els posen mengen més blat de moro i altres aliments rics en carotenoides que les seves homòlogues engabiades, la qual cosa tenyeix la seva pell i els revells gemmes dels seus ous.
Com s'aconsegueix que els rovells siguin blancs  i per què? Doncs, amics i amigues amants de la bona taula, l'explicació és més senzilla del que sembla: El govern de Japó el que vol és que les granges avícoles i les ramaderies del país canviïn l'alimentació dels animals del blat de moro a l'arròs, matant així dos ocells d'un tret: es redueix la importació de blat de moro i s'augmenta el consum (i per tant, la producció) d'arròs, que en els últims anys està a la baixa.
I el sabor? Pel que sembla, en aquelles granges en les quals s'ha provat, el resultat són ous amb rovells blancs o almenys molt més clars de l'habitual, i aquesta és l'única diferència. El sabor segueix sent essencialment el mateix, més enllà del que ens pugui condicionar veure un rovell d’ou que no sigui groc.
Conseqüència: Si les gallines mengen arròs, ponen els ous amb rovells blancs.


No hay comentarios:

Publicar un comentario